Доставимо до 29 хв
АБО ЗАПЛАТИМО ЗА СПІЗНЕННЯ

1 хв = 1 грн

-95 грн
Кілограм (40 шт)
1000г
Кілограм (40 шт)
Хосомакі з огірком, Філадельфія, Спайсі рол з лососем темпура, Запечений рол з тамаго, Сирний

Цікаві факти: різниця між суші в Японії та в інших країнах світу

Суші або не суші?

японські суші замовити

Насамперед людині, яка живе в Європі або Америці, на думку після слова «суші» спадають об’ємні роли з самою різноманітною начинкою – від овочів до лосося, тунця, гребінця та ін. Водночас класичні суші в Японії значно відрізняються. Так, японці під словом «суші» мають на увазі нігірі – грудочки рису, зверху якого є один вид риби. Взагалі, місцеві жителі не надто споживають молочні продукти, тому традиційного для нас сиру філадельфія ви точно не знайдете в оригінальних японських суші. І, якщо бути точними, саме рол Філадельфія був винайдений в США і до країни походження немає ніякого відношення. То ж, основна відмінність «наших» суші від японських – моно смак, який так цінується в Японії і навряд чи спокусить українців.

Роли: Японія VS Америка

суші роли

Роли в Японії та в світі істотно відрізняються. Так, в Японії роли, вони ж макідзусі – це класична начинка з рису і морепродуктів, загорнута в листок норі. На відміну від японської традиції, західні і європейські суші готуються «навиворіт», завдяки чому листочок норі частенько виявляється всередині начинки, в той час, як шматочки риби і жменька рису – зовні. Це було зроблено спеціально для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд ролів і зробити їх більш привабливими для звичайної людини. Крім того, створювати такі роли набагато складніше, і вони мають більше інгредієнтів. Однак в Японії також люблять таку страву, яка там називається урамакі.

Рис всьому голова

суші з доставкою

В Японії рису приділяють максимум уваги. Вважається, що рис в суші набагато важливіший за будь-який інший інгредієнт, навіть за рибу. Тому в японському варіанті цієї страви він завжди білий, клейкий і короткий, має легку прозорість і приємний морський смак. Крім того, шеф-кухарі в Японії підбирають вид рису так, щоб він максимально повно поєднувався з різними видами риби. Однак на Заході і в Європі частенько експериментують з видами рису. Так, в класичних ролах використовують білий і округлий, а в Америці його часто замінюють коричневим або навіть кіноа.

Максимальна простота й сучасні інновації

Японські роли та суші – це баланс між інгредієнтами. Так, найпопулярніше поєднання – це рис і сира риба, які чудово доповнюють один одного і відмінно поєднуються з соєвим соусом. Водночас західні суші і роли набагато різноманітніші і багатші на начинку. Тут вже можна відшукати безліч видів соусу, від унагі до горіхового, а також мариновану рибу, шматочки в маслі, копченості та багато іншого.

Традиції проти творчості

суші в японії

Не зважаючи на плин часу, суші в Японії залишаються досить простою і традиційною стравою. Незалежно від сезону і пори року ресторани пропонують максимально повний спектр суші-меню. Крім того, багато закладів пропонують свої, особливі і прості варіації суші, що передаються з покоління в покоління і залишаються незмінними. Водночас в Європі і США починають вводити інновації в роли і суші. Наприклад, створюються цікаві варіації у вигляді суші-буріто, тако-суші, пончиків з суші, круасанів з суші-начинкою і так далі. Відзначимо, що навіть темпура роли в клярі – винахід європейських суші-майстрів, в той час як японські віддають перевагу холодній класиці.

А наша доставка суші в місті Рівне дасть можливість спробувати як істинно японські варіанти цієї страви, так і європейські та інноваційні в тому числі!

Читайте також
21
January
Піца Пепероні: унікальна страва з історією

Серед найбільш популярних піц у світі, які можна замовити у меню https://rivne.smaki-maki.com/,  варто відзначити саме Пепероні. Однак чи знаєте ви, що означає така назва, як вона готується та звідки пішла? Пепероні: особливості, історія та начинка для піци Піца Пепероні в Італії вважається справжньою класикою, а тому не дивно, що й за межами країни її активно […]

20
October
Моті – традиційний японський десерт

Моті – традиційне для Японії тістечко, яке виготовляється з клейкого, відвареного рису. А тому ми розповімо, що це за смаколик та які у нього бувають види, щоб мати можливість замовити десерти, що нітрохи не поступаються азіатським. Японський десерт моті: його види та особливості В основі моті – рисове борошно, яке робить цей десерт злегка тягучим, […]

20
October
Водорості – незамінний інгредієнт японської кухні

Доставка суші Рівне дає можливість спробувати не тільки роли і супи, а й такий цікавий японський інгредієнт, як водорості. Які ж саме види вживаються в їжу, чому вони корисні та що цікавого можна про них розповісти? Водорості для суші: особливості та види Існує безліч видів водоростей, проте ми розповімо про ті, що особливо часто використовуються […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Smaki-Maki .